Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När man inte längre har något att förlora


så har man bara allt att vinna

För vad mer kan man bli av med mer än sitt

jobb och bostad och kärlek

då världen ens helt plötsligt har blivit lite

ensammare

Krupit sig allt lite närmare

Ingen lek

Och det är ju ingen mening att man bara fortsätter

stoppa huvudet sitt ner i sanden

för att fly sin verklighet

För funkar verkligen det?


När man har nått ner till botten och dyn

så kan man inte sjunka så mycket djupare än så

utan att bli allt skrynkligare om hyn

Föråldras i en allt snabbare takt

Kanske dags att bara vända om och börja

simma uppåt igen till den lilla byn

Bre sig ett par smörgåsar där och påbörja

sitt nya lilla äventyr då det senaste

gick helt överstyr

Förlorade allt

Men så slår man ner näven i bordet och slutar upp

och flyr från sig själv

Ger sig själv en fet smäll och säger till sig själv

Ja, jag älskar dig

För om inte jag gör det så kommer ingen annan

heller att göra det

Och det är inte okej

För alla vill vi ju älska och bli älskade av någon

Och i mitt fall så får det nog allt vara i en tjej..


När man inte längre har någonting att förlora!

Ken Cassel
8/6-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 123 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-08 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel