Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dubbla världar

Stövlarna skrapar till över kajen
ett klumpigt hopp inöver däck
sömnögon hittar rätt
och hyttdörren går upp

Krogdörren går igen
och den intellektuella eliten
snubblar hem
till sin sjukskrivningssömn

maskinen mullrar till
instrumentens gröna gula ljus
skeppshunden gör sin lov
att alla är med

taxin kommer snart
den blöta rännstenen speglar
kulturspalternas hjältar
sjunger arbetets söner

det rister i riggen
sydvästen trycker emot
och ger propellern
en match

en spårvagn rasslar förbi
inbjudnadsljus över asfalten
spygröna byxor
och fylleslak kuk

fem knop mot sjön
solrodnad i öster
kaffedopp
och dieseldunk

en blåvit taxi
med polis på sidan
en fyllecell
för en tidningsrubrik

maneterna sprutar
runt kraftblocket
när hummerburar
går ombord

berömmelsens sömn
på en galonbrits
en kopp kaffe
pressen väntar

vinden ökar
och däcket är blött
sjöarna bryter
och kursen läggs om

polisövervåld
mot lovande poet
löpsedelreklam
ger nya jobb

sakta smyger en båt
med trötta män
en tröttare hund
en tom landdag

en återställare
en presskonferens
synen på livet
tyckasyndom hjälten

snarkningar ur ruffen
hunden på magen
en annandagsdröm
om en annandagsväder

ett tv program
om kulturens hjältar
ett tv program
om havets marodörer

tb





Fri vers av tom boreland
Läst 518 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-03-28 10:55

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Ruffa
Är det Turbo eller Tornardo som ligger på magen?
2008-10-24

  fågel grå
Verkligen snyggt !
2008-10-08

  lodjuret/seglare VIP
jo det här var nog poesi, allt
2008-03-08

  Cris
Paralellvärldarna är hur olika som helst och du lyckas fläta in deras histora var och en på sitt sätt bra.

lustigt slut.. :-) Tv program.. borde vara kulturens marodörer och havets hjältar , men jag kan tänka mig att det var medvetet gjort.

Havet verkar friskare än finkan hos fabro lisen.. isha..
2006-08-29
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland