Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt bli att bli orsaken till att samhället krackelerar

 

Nu blommar det i våra svenska rabatter

allt är perfekt hörs från regeringstjatter

Bekämpningsmedlets ondska var giftfritt

ogräset utrotades snabbt och smärtfritt

 

Men är det verkligen det som verkligen har hänt

vad gjorde alliansen för att förbättra eländet

Vad syns i dessa verklighets ärliga blå ögon

kan du titta på dem utan att sätta på dig skyddsglasögon 

 

Ser du att utförsäkrade är begravda på kalhyggen

ser du att samhället vänt välfärden ryggen

Ser du att arbetslösa blir stämplade värdelösa

ser du att sysselsättningsfasen tillverkar hemlösa

 

Oavsett vilken av dessa verkligheter du ser

får du inte bli en galen röd khmer

Bara för att du vet att ogräset växer på högre ort

är det ingen ursäkt för att bli en mördare av samma sort

 

Bevisa för de som sitter i oasen att öknen är stor

bevisa att alla behöver vatten för att växa och gro

Bevisa att sjuka behöver ambulans om de inte kan gå

bevisa att sjuka har svårt om de inte får hjälp att stå

 

Du SKA förakta vansinnets kapitalistiska karaktär

du SKA mata oförstående själar med avgiftande tranbär

Du SKA försöka göra ditt växtrike till ett vackrare ställe

du SKA bevisa att du är den empatiprofessionelle




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-09 22:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så sant så...
Bra skrivet!
2014-06-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP