Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyckla inte, öppna dina ögon

 

Jag förstår ingenting

folk säger ingenting

Jo, lite grann hör jag

men inget som ger öron skav

Över orättvisorna som händer

i vårt demokratiska samhälle

 

Är det som min syster sa

som lever i Värmdös skal

Att ser man bara medelklass

så förstår man inte underklass

Och då får hjärnan svårt att se

sanningens nötskal och empati att avge

 

Slog hon huvudet på spiken

när hon gav fingret åt mina rättviseskrik

Är det därför folk skakar på huvudet

åt min sanningsetiks förslag

Säger att jag är dum i huvudet och ej vis

visar sitt rosa band, inköpt som bevis

 

Då tror de sig frikända från allt som händer

med utförsäkrade, sjuka, arbetslösa själsfränder

Sover gott, som om de vore mänskligt mer värda

samtidigt som en medmänniska tvingas svära

I sökandet efter en självmordsramsa för att slippa sin lågstatus

när dennes möjligheter tömts av våra moderna Pontus Pilatus

 

Nu förstår jag utryckets skäll

skit i andra tänk på dig själv

Det är så världen i praktiken fungerar

trots att vissa om att ”hjälpa andra” skanderar

Är oddsen tusen mot ett

att det kommer från deras egen plånboksskatt

 

Det är lätt att snacka skit

linda in sanningen i smörjande fett

Säga att det inte är sant

när någon påstår något som gör själsligt ont

För att du inte vill se, för att du inte vill erkänna

det som är fel, som inte är fel, på din hjärnhinna

 

Så sluta snacka skit

du är väl inte påverkad av egentillverkad sprit

Se och bearbeta omedelbart alla stora problem

ge dina små problem lika mycket uppmärksamhet som lindrigt eksem

Se samhällspyramidens problem underifrån

inte från mitten eller ovanifrån

 

Se klokhetens demokrati

dö i dödsångest, när du tar de svagastes parti

Låt demokratin bli antidemokratisk, låt den hjälpa utsatta minoriteter

tillåt dina egna fördelar bli fornstora egoistiska sevärdheter

Förvandla hycklarnas land

tvinga dem att gå i land, på sanningens strand

 

Avskaffa alla dina avdrag

ge till de som lite har

Tillåt inga utförsäkrade

hjälp alla uträknade

Titta bara ner

om du sträcker ut handen till utslagna mer




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-10 09:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är nog så att folk ser bara sina egna problem. Så länge man har det bra ser man inte andras problem heller.
2014-06-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP