Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 23 Maj: 14 km/h - snabbt nog för böter


Löjligt eller nödvändigt?

 

Oskyldigt bötfälld

i en löjlig skärseld

Blev chauffören inställd

till en domstolsfejd

 

Efter att ha kört för fort

på ett gångfartsområde

Fick han ett gratulationskort

rättvisan vill ha 2 lappar för hans dåd

 

Maxhastigheten för gångfart

är 7 kilometer i timmen

En sanning som var icke töjbar

om detta gäller även för cykelstimmen

 

Då har polisen hittat en guldgruva

fixat till en cykel-bötesfälla

En och annan krona kan de också tjuva

från en joggare, som ny inkomstkälla

 

Lastbilschaffisen försvar

är att motorn stannar

I 7 km i timmen, är lastbilen ej körbar

utan avstannar

 

Tycker faktiskt lite synd om honom

över denna överdrivna skuggjakt

14 km i timmen är inte ett hån

är detta inte lite överdrivet elakt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-11 11:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bara för att få in pengar kan man tänka...
2014-06-11
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP