Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självömkan

 

 

Sverige är mitt snöhöljda bo

tillverkades i Gällivareskog

Älskade när jag for fram i snö

fort gick det ända tills det blev tö

 

Då började skidorna krångla

i stället blev intresset att hångla

Men till slut blev det återigen stopp

fler nitlotter i livets lopp

 

Livet är för underligt

man hjälpte alla kungligt

Ändå hamnade man ensam på asfalten

letande granris inför den iskalla natten

 

Somnar och drömmer om fornstora dar

ryggen behöver inget badkar

Njuter av farten i utförsbacken

i uppförsbacken är jag en stark en

 

Vaknar och fryser med droppande snopp

återigen skriker kroppen värkande stopp

tur i oturen att testosteronet strejkar

nu behövs sanningen aldrig fejkas

 

De lärda vill hänga mig upp

förgrymmad ser de på mig med lupp

Och ändå så ser de inte just mig

för sanningen svider, fast inte för mig

 

Det sköter ondskan själv älskvärt om

låter mig inte ens ta en liten svängom

Än mindre sjunga en sång

men klämmer mig gärna med en tång

 

Livet nalkas nu sitt slut

jag har spillt mitt bästa krut

Men det hände inte mycket

kunde aldrig ta sista stycket

 

Men jag ångrar ingen elakhet

men förbannar min snällhet

Lemmarna har vridits i kampens kval

det ska bli skönt att se Guds sal

 

För säg: Jag får väl komma in

hoppas han öppnar dörren sin

Jag har vandrat i hans fotspår

förtjänar mer än grått hår (hoppas jag)




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-11 17:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jaså du är ifrån gällivareskogarna, va kul. Jag är från Malmberget alldeles på gränsen till skogen! Å inspireras också till dikt å hembygdskamp!
2014-06-13

    ej medlem längre
Vemodig återblick på livet. Säkert får du komma till Guds sal när tiden är inne.
2014-06-11
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP