Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyg flyg lilla sanning hämta vackert väder

 

Jag förnekar ingen

inte ens om de vill mig illa

Inte ens om de vill tjuv flyga på min vinge

men de har ingen tid att förspilla

 

Min död är snart inräknad

därför ser jag ingen mening i hat

Hoppas de självläker

och ser verkligheten i sitt nästa allt

 

Försök att inte generalisera

ett ord till något fantasifel

Försök att noggrant analysera

med vidvinkeltänkandets del

 

För om ni hatar utan att veta

om ni inte andras åsikter accepterar

Då är det er själva ni hatar

er egen spegelbild ni inte ser

 

Då har ni satt fast ett stort Z

på er Gestapo själs klädesplagg

Som blixtrar i er förutfattade ism

och omedvetet fixar ni ont skägg

 

Kom ihåg att en mask

har två ändsanningar

Men de är båda rätt i sak

utan osanningar

 

Blinda kan beskriva elefanternas sak

på två olika sätt

Beroende på om de står fram eller bak

beskrivande snabeln eller hans svans har båda rätt

 

Men ingen av dem ser helheten

och det gör oftast inte ni heller

Om ni är ovilliga att prata vänligt och lösa saken

personangrepp är inget värt när ni gnäller

 

Nej, inga är perfekta

inte ni heller

Allt och alla är mer eller mindre defekta

förklarar med fakta är den artighetsetikett som en klok använder




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-13 13:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP