Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när man väntar kan ett helt liv försvinna


om att vänta hela livet


man börjar i rask takt
man får det mesta
man önskar, önskar mer
i snabb takt, får mycket
av det man önskat,
litet till och får
mycket att göra
med allt som blev;
livet ställer krav, vill
ha sitt tillbaka: uppoffringar
nu för varje liten önskan
besvikelser i att inte våga
ta det man önskat givet;
man fängslar önskningar
i utseende, i ålder, i årstider,
i andra människor, i husdjur,
i ekonomi, på sin fasad och
umgängeskrets
och tänker: så gör alla -
det är vanligt: önskningar
blir villkorligt dömda, - fast
de får sitta i fängelse för
säkerhets skull; för människor
saknar mod, och tro på,
att kärlek och ärlighet
vinner över allting.





Prosa av Tarantaran
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-15 10:44



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skaldat!
2014-06-17

  louisegirl
Så fint skaldat!
2014-06-15

  Yrre VIP
Så vackert och livbejakande sant!
2014-06-15

  Lars Hedlin
Bra skriftat om livet!
2014-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran