Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om livet som Skorpion..


Skorpionlik stolthet, svartsjuka, aggression, passion


du är stolt
kräver respekt,
håller på
äganderätt -
är svartsjuk ( därför? ) ;
du sjuder av passion
under din svala
fasad men ingen
behöver veta
dina sanningar;
de är ingens sak
utom din att göra
vad du vill med!
och du gör - du våldför
världen för den håller
dig fången - fast det
är du själv som gör;
du krigar, du hämnas,
du älskar, du smeker,
du tröstar, du lyssnar:
några saker blir
alldeles rätt, - och som
du vill innerst inne
i stället för mörker
och ensamhets bojor,
rädslor och svart
samvete, skyhög
skuld; och
död i helvetet
som väntar på
sådana som du allt
efter din egen tro
och övertygelse -
kommer att bli om
du fortsätter;
men man kan inte leva
mot sin natur;
säger Skorpion
och ser på sitt liv
i sin egen bur.




Fri vers (Prosapoesi) av Tarantaran
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-06-15 10:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra där..min som är skropinjon...
2014-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran