Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varannan-vecka Förälder.



Det liv vi en dag inte kan leva utan, en vecka med
en utan - obestämd tillvaro
slits mitt i tu
när överlämningen är - nuets faktum.

Jag väljer att inte andas, bänder tills vita stråkar skriker
och blottat hjärta saknar anledning att slå, just nu.


En gång buren, i befruktat sköte
skapade lungor, liv och anledning
nio månader senare.

Vi skaffar inte barn
för att träffa, delta halva livet
när de lära sig hur man gör - för att bli människa.

Ett ständigt "hej då" och en längtan
vi aldrig kommer - kunna kontrollera.
- Vi ses snart, jag saknar dig.
Ord vi lär oss uttala, med uttryckslös stämma. Allt för att dämpa
den ständigt återkommande - ångesten att vara förälder till just våra
egna barn, varannan vecka.

Ett självförtroende, som inte finns i de fotoalbum
vi aldrig kommer komma, att skapa.







Fri vers (Fri form) av Baystream
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-15 19:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream