Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helig, helig är vem vet?

 

Finansministerjobbet är överskattat

alla sover med ormen under kudden

Alla har från de fattigaste snattat

flyttat dem närmare kyrkogården

 

Men det värsta syns i deras undersåtar

alla vill vara med och dela på kakan

Alla deltar gladeligen i samma slagordslåtar

som jobbskatteavdrag utan självrannsakan

 

Ställer sig aldrig frågan, har vi råd med det

utan säger: Det måste löna sig att arbeta

Nu frågar jag dig: är du inte en sjuk profet

när du, med dessa ord, skickar sjuka till helvetet




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-16 17:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Och alla vill ha en bil, fin lägenhet/hus, ett torp kanske, en Nybrosoffa eller så, terrass och en resa då och då, ändå gnälls det över miljarder. Sänk er standard och gör klotet en tjänst blir min spontana ogenomtänkta reaktion.
2014-06-16

  Jeflea Norma, Diana. VIP
det är helvetet på jorden.
2014-06-16

    ej medlem längre
Alla dessa miljarder kunde ha använts för att undvika fattigdomen och förfallet.
Usch vilket slöseri...
2014-06-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP