Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hemlös saga

 

En sommarrefräng

på livets äng

En skön säng

för en hemlös vän

 

Han njuter en sömn

och drömmer en dröm

Stönar så skönt

får ingen törn

 

Han vaknar i svett

ser himlen i blått

Njuter så smått

att molnet är grått

 

Väntar på stänk

men tänker tänk

Om värmens skänk

var Sveriges länk

 

Till motståndets igloo

då kunde man bo

Känna ro

utan oro

 

Men drömmen är kort

och tittar du bort

Så grenslas en port

i slalomens sport

 

Då far han i snön

över ett krön

Med ett stön

i svavel och bön

 

Inser att slutet

är här och nu

Klockans prut

har slagit sju

 

Vintern är här

kylan är där

Allting är här

på kroppen hans tär

 

Han börjar önska

sig sommargrönska

På vintern få stopp

läka sin kropp

 

Men sanningen svider

han bor i Sverige

Där hemlösa lider

och rika smider

 

De bygger ett slott

med hans lott

Och skrattar gott

åt hans sort

 

Han tiger och ser

funderar på mer

Men godhetens själ

gör honom till träl

 

Hans mark är sank

i svaghetens park

Hans kropp sjunker sund

i kyrkogårdens sand

 

De sjunger en stund

om hans sista blund

Sen är han glömd

när kroppen är tömd

 

Men han har fått frid

utan ägandets strid

Gick han sin väg

med ärliga steg




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-17 01:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Drömmen om landet som icke finns.
Som kunde finnas om viljan funnes.
2014-06-17
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP