Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 5 juni: Ställer in firandet av kidnappad soldat


Rätt eller fel, kula eller skitsnack

 

En soldat kommer hem

blir bespottad av skam

I mobbande äcklig slem

inte med välkomnande balsam

 

De påstår att han är desertör

sitter på ändan och vet allt han gör

Säger sig vara, sanningens hjärntumör

undrar om de vet allt, som sig bör

 

Eller är det bara skitsnackarnas resultat

som sen byggs på, till en stor granat

Av fegisar som alla är barn, till en psykopat

och inte törs åka till krigets klimat

 

Men snackar gör de vitt och brett

utan att veta om de är tuffa i fält

Försöker de bestraffa en stackare med hjärntvätt

i tron att kriget är ett nöjesfält

 

Ser sig själva som en superman

som aldrig ballar ur i rädslans skräck

Ser sig själva som modig och grann

det är lätt att snacka när man sitter på däck

 

Men springer båten läck

får vi nog se deras söta häck

lyfta från stolen i ett snabbt streck

med fegheten samlad i en ryggsäck

 

Oavsett om soldaten blev feg eller ej

välkomna honom hem för en femårsgrej

Han tordes göra fanan till sin display

vad han gjorde sen är hans förgätmigej

 

Skitsnackarna kan ta sina ord till bajs

stoppa in toalettpappret i fejsets svalg

Då kan de njuta av smaken så najs

och bevisa att de är värda en skitmedalj

 

Eller åka till kriget någonstans

bevisa att de är av bättre rang

Se vad som händer i själens dödsdans

det blir nog en stor bumerang med mycket lavemang




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-17 13:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är ingen nöjesresa att åka ut i krigstjänst och inte veta om man kommer hem igen.
2014-06-17
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP