Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 22 Maj: Kritik mot visselblåsarförslag


Visselblåsare visslar farligt

 

De rika försvaras åter igen

gödande politikernas hem

Förklara annars solglasögonen

för rikemansförsvarets lem

 

En anställd får inte leka visslare

först måste företaget meddelas

Så de leende kan fixa allt som gnisslar

ingen risk att visslaren sen omplaceras

 

Dessutom måste missförhållandet

vara av allvarlig brottslig karaktär

Om inte tillåts styrkeförhållandet

bli ett uppätande av vårt visslande tranbär

 

Överlever visselblåsaren sin första chefs kontakt

återstår steg två, överleva sitt nya åklagararbete

Om inte, går det lagstadgade skyddet till slakt

och visslaren blir chefernas häxjakts lockbete

 

Så busvisslingarna på företag lär nog upphöra

ingen vill missa jobbskatteavdragens effekt

Förutom en och annan sällsynt självmordspilot som vägrar smöra

för en högre penningintäkt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-17 17:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är inte konstigt att de styrande gör som de vill när det är "tystnadsplikt" överallt. De vet hur de skall behandla folket.
2014-06-17
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP