Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 23 Maj: Moderata kandidater tjänar mest


Moderater tjänar mest

 

Självklart tjänar moderater mest

bannlyser därför alla fattigbidrag

Inför nya avdrag till sin egen fest

toppen tar bottens pengar i beslag

 

Förvandlar sina egna svarta pengar

till att bli de fattigas kostnadsuttag

Hux flux går bidragen till lyxsängar

utförsäkrade begravs i nya spadtag

 

En moderat försvarar sig med orden

jag har inte alltid haft den här inkomsten

I många år slet jag ont på den här jorden

erkänner indirekt att han hittat skatten

 

I att slippa jobba hårt och få en allt för bra lön

är det inte det, han säger, i sin ursäktsbön

Många hemlösa fnyser åt hans låtsasstön

själva lider de med slutkörda kroppar och noll i sjuklön

 

Att sen vänstermänniskorna tjänar minst

chockar väl inte de ekonomiskt utstraffade

Våldtagna av sin moderata stridshingst

är de oförmögna att missförstå att hans nya politik är deras dödsstraff

 

De kan bara hoppas att de överlever morgondagen

och att vänstersolen snart går upp

Med en regering som ger dem ett människovärde i lagen

så att det blir bidragsstopp till vår topp




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-17 23:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man kan ju alltid hoppas att något ska bli bättre.
2014-06-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP