Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jorden andas

Röd vallmo
Solhatt på tunn
Och fjunigt hårig hals
Vippar, nickar under solen
Målar fältet rött

Solen steker tungt
De döda ligger stumma
i det röda
Känner inte
eller ser

Det hände här idag
Inga vittnen finns

Skalbaggen krafsar i jorden
Ödlor ilar över stenar
Flugor surrar tätt intill
Ormen ringlar, rullar

Stilla, stilla
Jorden andas
Jordens hjärta dunkar än
Medan kropparna multnar

Och vi går in
I tystnaden




Fri vers av Louise Sparring
Läst 352 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-21 19:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Outstanding!
2014-07-18

    ej medlem längre
Din bästa.
2014-06-23

  Lars Hedlin
Verkligen bra framfört! Gillas!
2014-06-23

  Bengt H VIP
Det är det här jag gillar med poesi att det egentligen är en roman som läsaren själv får skriva. Det ger mig en sådan känsla av frihet.
2014-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring