Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skall jag verkligen göra detta igen?


Jag tror att jag vet hur delar av världen ser ut,
utan Gud,
och jag vet att Gud inte har funnits med mig,
på mina resor.

Gud fanns inte med mig i New York,
inte heller i
Reykjavik,
eller i
Dubai eller i
Novosibirsk.

Definitivt inte i Riga,
där mina tårar bröt ut!

Där förstod jag slutgiltigen att Gud är en mes,

när de hoppade från översta rummet,

rakt ner i asfalten!

Daugava låg precis bredvid deras nya tysta liv.

Jag var den första som fann dem.


Och framförallt fanns han inte i Moskva,
den staden förstår jag att han inte ville närvara i.

I Afghanistan upplevde jag att Gud
fullständigt fegade ur.

Skulle han funnits där,
så gömde han sig ganska väl,
han gömde sig troligtvis i bergen mot Kabul.


Och nu vill de att jag åker till Mali.

Skall jag återigen längta efter de jag älskar,
och det gör ont,
så ont att ingen kan förstå detta!

Men tyvärr,

jag måste åka!

Min rastlöshet bestämmer detta,

utan Gud.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-21 22:22



Bookmark and Share


  aol
Många ber till en existens dom aldrig har sett ändå går han i alla fötter på jorden, bra skriftat och tänkt,
2014-06-24

  Connie
En helt otrolig bra text! Gud är det enda väsen som inte behöver existera för att kunna härska!
2014-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP