Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi rullar som fotboll

 

Vad är poesi

svåra eller lätta ord

Smala som en liten kolibri

eller breda som en stor hord

 

Kärlek eller politik

eller bådadera

Tillåta oss vara drömlik

tillåta sanningen explodera

 

Ska orden sjunga

eller marschera

Ska orden gunga

eller bombardera

 

Vem bestämmer poesins betydelse

läsaren eller författaren

Vems sanning är en övertygelse

Snattarens eller ägarens

 

Är det inte som så

i metaforernas land

Att sanningen är rå

på viktigpetterns rullband

 

Rullar det på

utan vett och etikett

Med kritik som så

i att han har rätt

 

Men i en uppriktig lins

är sanningens svar

Att den inte existerar inte finns

att all poesi är brännbar

 

Beroende på vem som läser

ses allting olika

Orden jäser

och blir på olika sätt färgrika

 

Precis som ordet brännbar

som kunde betyda, värdelösa ord, värda att bli aska

Eller hemska sanningar värda en fanfar

 eller en text som i vänlighet överraskar

 

Sanningen är sällan oskyldig

liksom två fotbollslag

Är alla någon gång olydig

när ena sidan gör mål blir det för andra sidan ett bakslag

 

En målande beskrivning

blir som verkligheten

Alltid en formgivning

av betraktarens realitet




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-22 11:25



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Congratulate to the third book of poetry "black truths". What is poetry? Poetry is magic!
ex:
I said to God to wall!
But I will-say: the god of way. (Victory)
And fell on the elbow.
God heard my poetry in thought and was angry that I want to throw him into the wall, be it even by mistake.
  hihihi / Diana.

2014-06-22

    ej medlem längre
Det är nog "Beroende på vem som läser" hur poesi bedöms eller läses.
2014-06-22
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP