Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blundar du för ett välfärdsmord är du mördarens bäste vän

 

Ett värdsligt ljus

i politikernas hus

Ett levande bevis

inte en rikemanshiss

 

Är vad som behövs

innan demokratin begravs

Under kapitalismens tak

med en äcklig smak

 

Blodet droppar

när rika shoppar

Med utförsäkrade och hemlösas blod

med sjuka och arbetslösas blod

 

Mitt hjärta gråter

när nästan inga förlåter

Att folk fastnar i fattigdomsträsket

att inga gladiatorer försvarar patrasket

 

Utan alla tillåter atombomberna regna

för att sina egna revir inhägna

i Rut, Rot och i jobbskatteavdragens namn

hamnar olyckan i de fattigas famn

 

Solidariteten är död

och med svenskar i nöd

Utan sitt dagliga bröd

föder vi en nysvensk hatisk miljö

 

Ingen tycker om att bli hånad

tänk dig själv om du blir rånad

Då blir du också arg och bitter

och hatar rånarens föraktfulla fnitter

 

Hur tror du de hemlösa, sjuka och fattiga mår

när de ser flyktingar som får, vad de inte får

Ser att rika får plåster på lyxhusens sår

ser att de med jobb får deras skattepengar från igår

 

Blundar ni och tiger

står ni där till överklassens hjälp och niger

Och lyssnar på deras ursäkter medan klyftorna stiger

utan att förstå att Sveriges välfärd lider

 

Ser ni en pank

fattig hemlös som en äcklig stank

Ser ni en sjuk

fattig svensk som en begravningsduk

 

Vem är du

en välfärdsguru

Vem är du

liemannens röst bud

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-23 18:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det var allvarsord att tänka på.
Bra bild - försäkringskassans folk har nog lite att fundera över...
2014-06-23
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP