Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 23 Juni: Vill leta olja runt Falköping


Företag utan bokslut tillåts döda moder Svea

 

Ett företag

gör ett schackdrag

Sökande olja och gas

blir det kalas

Om något hittas

men säkerligen smittas

Naturen av gift

i en expeditionsavgift

 

Men Bergsstaten tillåter

trots att naturskyddsföreningen gråter

Naturen att våldtas

av ekonomiskt knas

För vem är skyldig

när marken blir otjänlig

När ingen olja eller gas fanns

blir det för alla en utebliven segerdans

 

Det blir en ny korrumperad Nuonaffär

som på skattebetalarna tär

När ett företag startat utan något bokslut dör

för att de inte har råd att betala det de förstört

Men om, de mot förmodan, något finner

vinsten försvinner

Skattefritt över atlanten

där deras namne väntar på strandkanten

 

Plötsligt har svenska naturresurser

hamnat på amerikanska börser

Skattebetalarna får in noll pengar

men slipper notan i moll pengar

Har vi inte redan sett sådana här blivande konkursföretag fly

lämnat samer i norr lidande med hjärtan tunga av bly

Men det kommer väl som vanligt

inte finnas någon mutad ansvarig




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-24 00:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Som vanligt, den som har makt kan ta vad som behagas utan ansvar.
2014-06-24
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP