Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 22 Juni: Lag om flyktingmottagning efterlyses


Flyktingar till och från Sverige

 

Svenska hjärtats flyktingdrömmar

är att hjälpa alla flyktingströmmar

Men det inkluderar inte alla kommuner

rika kommuner vägrar ändra sina rutiner

 

Men när alla strömmar rinner ut i samma städer

blir många åar stora floder som resulterar i översvämmade städer

Var det inte meningen att vi gemensamt skulle hjälpas åt

inte tvinga vissa snälla humana städer att bygga en Noaks båt

 

Samma sak borde inte gälla i EU:s visionens existens

inget EU-land borde få fly sitt ansvar i EU:s residens

Ändå är Sverige i topp år efter år och leker Bankeryd

alla andra EU-länder borde skämmas liksom Danderyd

 

De stackars hemlösa i Sverige ser inga bevis i sin utsatthet

på den omtalade flyktingpolitikens lönsamhet

Inte konstigt om de känner nazistiska vibrationer i sitt bröst

över att inga politiker ser dem, bryr sig, hör deras röst

 

Och Spanien bör nog med sin flyktingpolitik knipa käft

och inte gnälla på någon stackars svensk kyrkas präst

För att ett hundratal stackars hemlösa svenskar söker sig dit

flyende sitt land som flyktingar, inte från krig, bara från kyla och is




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-24 20:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Är det bättre i Spanien att vara hemlös kanske?
2014-06-24
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP