Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 24 Juni: Fotade krigskyrkogård - fick med spöke


Tro vad du vill det gör jag

 

Ateist eller troende

är ett valfritt val

Inget misstroende

bör höras från någons skal

 

För oavsett vem ni är

kan ni inte bevisa rätt eller fel

Innan ni gjort dödens affär

är allas åsikter ett nollsummespel

 

Men vi får säga vad vi upplever

sen står det andra valfritt att misstro våra upplevelser

Vi kan vägra att bli en av Guds elever

eller göra motsatsen tro på hans heder

 

Jag var i alla fall död 2008-01-13 i ganska mången sekund

kunde då inte förstå varför mina fötter blev så små

Efteråt har jag förstått att själen min hade en utanförstund

när den sakta flög upp mot himlen så blå

 

Trots att själens ögon var så fascinerade av mina små fötter

blev jag bländad av det kraftigaste vita sken, jag och min själ, någonsin sett

Ville vrida på huvudet för att hitta orsakens rötter

men något höll fast mitt huvud och gav mig och min själ en jordlig returbiljett

 

Så nu idag när jag ser spöksoldaten på krigskyrkogården

tänker jag åter på denna händelse

Tänker inte att pojken som tog kortet är mogen för mentalvården

utan tänker på min definitiva omvändelse

 

Kalla mig vad ni vill

men jag vet vad jag sett och numera tror

Därför känner jag mig, i min tro, inte imbecill

även om jag en morgondag, får ett cancerbesked, kommer min tro fortsätta gro

  

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 523 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-24 22:33



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Tron kan försätta
berg. Fin
beskrivning.
2014-06-24

    ej medlem längre
Jag tror att "spöket" på kyrkogården är något verkligt. Det finns mycket som man inte kan förklara.
2014-06-24
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP