Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya (M)oderna Helvetet

 

Graderna i nya helvetet

stiger sakta men säkert

I att värdera arbetslösa

som lata och värdelösa

Tvinga dem jobba gratis

som ett sysselsättningsbevis

Nekar de till slavarbete

blir utförsäkringen samhällets machete

 

Helvetestempen stiger ytterligare

när du gör samhället fattigare

Det är inte önskvärt att bli gammal på ålderns höst

då måste du bära långtidsblöjor som besparingströst

Nya Sveriges uttjänta trasor

är samhällets kostnadsfasor

Värda sin inlåsning i en sopsäck

eftersom de som kostnadsutgift måste väck

 

Helvetestempen går nu upp på varningens rött

när vår nye djävul inte ensam tycker nya Sverige är så välskött

När de som befinner sig på rätt sida ler och säger att allt är frid och fröjd

samtidigt som de blundar för välfärdsdöden men ser på sin lön så nöjd

Tillåter de nazistiska tankar återfödas i utslagningsprocesser med oskyldiga namn

med Rut, Rot, Utförsäkringar, Fas3 och jobbskatteavdrag skakar de Hitlers hand

Cancersjuka ja alla riktigt sjuka människor skriker efter hjälp

friska människor får i jobbskatteavdragens anda hjärnsläpp

 

Se sanningen i vitögat

helvetet glöder

Upp till kamp

mot "Mein kampf"

Vi har fortfarande allmän rösträtt

till och med kvinnlig rösträtt

Låt oss tillsammans besegra djävulen

innan frimurarleken "Herre på täppan"  förändrat alla vänliga själar

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-25 21:04



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
"King of the Hill"
Väldigt bra beskrivit, ständig kamp vem är
"Herre på täppan" kommer att leda till hela Sveriges fall.
2014-06-25

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2014-06-25
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP