Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt enl tidningen Barometern, Kalmar...


Cirkushäst och elefanter i Kalmar...

Cirkushingst bröt sig in och betäckte sto
KALMAR 2014-06-19 | Uppdaterad 2014-06-19

I fredags sparkade en av Cirkus Schollinis hingstar sönder Skälby gårds staket och betäckte två av gårdens ston.





LÄS MER
Cirkusen svarar: ”Det som har hänt är väldigt olyckligt”


Det berättar Tina Burvall, gårdsföreståndare Skälby 4H gård, som nu har anmält händelsen och är mycket upprörd.
– Det här slår alla rekord, säger hon och fortsätter:
– Vi får bara hoppas att hingsten inte hade några könssjukdomar eller att det blev någon annan skada.
Tina Burvall berättar att hon efter händelsen försökte föra en konversation med cirkusföreståndaren. Hon krävde också pengar för veterinärkostnaderna och för det trasiga staketet. I stället blev hon kallad könsord och fick fakturan kastad på sig.
– Vissa kommuner upplåter ju inte mark åt cirkusar, Kalmar kunde kanske bli ett sådant föredöme också. Skälby är i alla fall inte en lämplig plats, säger Tina Burvall.
Björn Wigstedt, på Service­förvaltningen Kalmar kommun, beklagar det som har hänt.
– Det är så klart väldigt olyckligt, säger han och tillägger:
– Kommunen har endast en cirkusplats och det är vid Skälby. Om det är rätt eller fel, ja, nu är det bestämt så.
Han menar dock att händelsen med stor sannolikhet kommer att diskuteras på kommunen men om cirkus­platsen kommer att flyttas i framtiden kan han inte svara på.
Barometern försökte under onsdagen få kontakt med Cirkus Schollini utan att lyckas.
Tina Burvall är inte den enda som har reagerat på cirkusen i stan, så sent som i tisdags skrev Andrea Gustafsson en upprörd insändare i Barometern som gällde cirkusens elefanter som synts dricka vatten ur Larmtorgets fontän.


Bild: Isabella LindholmIsabella Lindholm
isabella.lindholm@barometern.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-27 19:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kan inte låta bli att tänka: detta ser ut som material åt en limerick! :)
2014-06-30

  Lars Hedlin
Bra framfört
2014-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt