Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad är det allra bästa ( choka )


..jag tänker åt dig
trots att du själv tänker
jämt för mycket:

kan jag ej låta bli det...

jag kan tänka mig
att det ej gör dig lycklig
att gå genom allt
som ej är perfekt just nu -
för sådant finns ej;
människan drömmer, vill ha
njutningar, passion
vackert, saliggörande -
älska, njuta mer!

det lilla jaget grälar
när bjudningen blir
mager, njutning uteblir:
" så har jag inte
beställt, vill ha mer ' plaisir ',
enkelt smekande
kan det vara så svårt..? "
"... vackra ansikten,
sköna kroppar, ljuv musik -
allt annat kvittar; "

när livet ger en annat
än det man önskat
kan man bli sur och kritisk
mot allt och intet,
tappa fotfästet,
sjunka ner, dra andra med;
göra sig elak
trots att man blott är ledsen;
skälla på ödet,
på folk och fä, lida mest själv,
av sin spydighet, -
är ju innerst god människa
nu missbelåten;

trots alla tankars virvlar
ej ha tänkt på
att det som nu sker, ändå
kan vara det allra bästa




Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 325 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-27 20:33



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra förmedlat vännen!
2014-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran