Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det polyfona eller rödstjärthonan

 

 

flerstämmigheten och ett snitt i rum-tiden
förändringar i den emotionella massan
men inget att fästa blicken på
eller färdas emot

någon vill säga utan att få ur sig; bara
prästkragarna reser sig ur det ordinära

------

rödstjärthonans förlust
en tidig tisdagsmorgon
före midsommar

äggen ruvades inte
honans lockrop i
tio dagar

den elfte dagen kom sparvhöken
och det blev tyst i trädgården

------

tiden - rummet brister i det polyfona regnet
tamdidudilididudilej; vad är det för en dans
i sin form runt en axel
fäster blicken mot

det introverta steget; i rörelsen där
centrifugalkraften går och går och går




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 332 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-06-28 13:09



Bookmark and Share


  Stigi Skog
Ännu en välskriven text. "... bara prästkragarna reser sig ur det ordinära..", välformulerat och jag tor jag förstår det.
2014-07-02

  Ingrid Trolle
Vackert skaldat
runt tragedin.
Så mycket
innehåll!
2014-06-30

    ej medlem längre
Snyggt lindat med atmosfär/tankar/skal kring händelsen med äggen.
2014-06-30

  Nanna X
märkligt möte mellan diktens två delar
känns som om oron/centrifugalkraften startar i det tomma rödstjärtsredet?
hu vad sommaren blev kall...
2014-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin