Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en historia inte så hemskt gammal


besudlan

när den norske sjömannen
flöt i land
från sitt torpederade fartyg
var det knappt
prästen
ville ge en kristen begravning

när man byggde
en dansbana
för idrottsföreningen
för ortens ungdom
läste prästen
över detta syndens näste
att de som byggt den
skulle sänkas
med kvarnstenar
runt halsarna
i havets djup

när den tyske ubåtskaptenen
som hittades
i standstenarna
begravdes
var kyrkan full av folk
och prästen
myndig och helig

många fötter
har trampat på
jesus
i denna kyrka




Fri vers av tom boreland
Läst 543 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2014-07-01 00:49

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Ibland uppträder den lede i förklädnad!
2014-08-15

  anits VIP
Mycket tänkvärt och gripande skaldat!
2014-07-01
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland