Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försöker fokusera på det goda och livsbejakande delarna i livet! Men ibland måste även de mindre livsbejakande delarna få befästas i ord för att de ska kunna lämnas till det som ej längre är ...


Det som är så svårt med skrivandet är ...

... att inte kunna förmå sig
till att skriva allt
man egentligen vill
få sätta ord på här ...

Självcensuren
sätter obevekligt
nödvändiga restriktioner
för att berätta om
de allra mest väsentliga
och kanske så ock
det som är mest läsvärt
av så många situationer ...

... vilka formar 
de livsvilkor
och förutsättningar
man har här och nu ...

Likväl går det att skriva
om det mesta ändå ...

Bara det faktum att
det kräver att man
generaliserar
lite mer än
vad man skulle vilja ...

För sorgbearbetningsprocessen
är det nödvändigt 
att få sätta ord på
tankar och funderingar
jämväl känslor 
och upplevelser ...

Men pågående skeenden
kräver för att inte förvärras
att man håller tillbaka
allt som mer problem
för de inblandade
skulle kunna förorsaka ...

Ingen ursäkt i sig!

Men en förklaring 
till varför jag håller så mycket tillbaka ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-07-01 07:23



Bookmark and Share


  Redeemer
Jag förstår och känner igen mig i självcensuren. Men jag har med åren tagit allt mindre hänsyn till vad som kan vara passande och inte, att sätta ord på. För skrivandet är i sanning ett viktigt verktyg för att bearbeta saker och ting. Åtminstone för en skrivarmänniska som du, och jag, och andra på detta skrivarhem i cyberrymden
2014-07-04

    Om
Bra
2014-07-03

  Connie
Tycker inte att du ska hålla tillbaka någonting. Du måste få ur dig sorgen! Läkningsprocessen handlar om att förlösa dina känslor på ett bestående sätt.

2014-07-02

  Linnea Karlsson
Jag vill bara ta bort den där självcensuren. Det känns som att du sitter på historier som är väl värda att läsa och som förtjänar att bli berättade.
2014-07-01

    Ken Cassel
Bra Peter -:)
2014-07-01

  Ingrid Trolle
En sann och mycket
bra bild av skrivandets
svårigheter i balansakten
2014-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP