Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.cebuanoteacher.com/2013/03/cebuano-to-english-translation-4.html Mer finns att läsa om hans öde, om ni söker...Enligt dessa så är det inte bara jag som försökt hjälpa honom. Men inga myndigheter, inte ens tidningar tyckte detta var något att s


En bortglömd vän dör utan rätt till svensk samhällsvård

 

 Idag tänker jag på min gamle väns öde

som drabbats av det nya samhällets onda öga

En ruinerad utlandsrånad nedslagen gammal vän

dör på en filippinsk gata med sin siste vän, en sten

 

Han sökte sig till svenska konsulatet i Cebu

men för en olycksförföljd svensk man är det lika med dödens ridå

Finns ingen orsak att visa empatisk rättvisa

till en manlig svensk kostnadsutgift i svenska statens nya visa

 

Svenskar, speciellt svenska män, är det aldrig synd om

hörs i en statlig och feministisk kompromisslös ny klagosång

Våra välkända tidningar tyckte att han fick skylla sig själv

tänk om de tordes komma till flyktingar med samma gnäll

 

Vila i frid gamle vän

inte konstigt att du inte lever än

Hade jag haft obegränsat med pengar

hade jag hjälpt dig till en bättre säng

 

Jag gjorde vad jag kunde

ta nu mina 40 000 du indirekt snodde

Köp dig något fint postumt

kanske en ny Armani kostym

 

Bli i himlen den fine mannen, du på jorden ville vara

liksom många andra, en stjärna i samhällets skara

Men ge ett jobbskatteavdrag till någon, inte till dig

Gud var snäll, som befriade dig, från dig själv och Sverige

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 918 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-01 22:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fruktansvärt.
2014-07-04

  kjell-åke bearfoot VIP
Till Annika: Ringde aftonbladet och expressen och ville att de skulle skriva om honom så att svenska staten skulle bli tvungen att hjälpa honom. Men de tyckte han fick skylla sig själv. Jag har hjälpt han fruktansvärt mycket tidigare men det har kostat mig 40 000:-, så mina ekonomiska resurser hade han tömt ut.Jag hade säkerligen kunnat rädda hans liv genom att ta hem honom, mot en kostnad på 10 000 för biljett och en massa tusenlappar för overstay. Men mitt medlidande tog slut vid 40 000:-. Han var en sol och vårare men förtjänade inte den döden....Läs om honom på googles om du är nyfiken......du hittar en hel del...börja med att läsa om de som försökt hjälpa honom...länken finns där.....

2014-07-01

  Annika Persson
På vilket sätt har du försökt hjälpa honom?
2014-07-01

    ej medlem längre
Usch så hemskt det är att människor ska dö utan att få någon hjälp.
2014-07-01
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP