Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om livet..


Jag vill blomma, sa fröet!

Fröet låg inbäddad i mörkret

Skalet var ett hårt skyddshölje

Det fanns valmöjligheter

Kraften att bli det som den innersta kärnan

var avsedd för.....

eller att förbli trygg i mörkret inuti skalet

Våga livet innebar stora risker men också
erfarenheter som inte skulle kunna erövras
i mörkret inuti ett skal.

På en gång grodden bildat rötter hade den sagt ja till LIVET

Nu skulle den få känna allt.....oberoende om den hamnat i
god jord

så skulle det få uthärda kyla, soltorka, vattenbrist, förgiftning
men också ljumma varma vindar, frihet att få växa i sin egen takt

Den skulle genom alla frostnätter härdas, även om den späda plantan
ibland blev
nedtrampad och avhuggen så skulle den av inre kraft
växa sig allt starkare

En dag skulle den komma till blomning....

Det var det som drivit den till att välja

LIVET...på gott och det som gjort ont!





Fri vers av WyS VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-07-02 16:31



Bookmark and Share


  helenita VIP
Livets hårda kamp!
Fint skrivet!! :)
2014-07-08

  Chawa VIP
Underbar gestaltning om den hemliga koden... livets viljestarka kraft! Gottläst!
2014-07-08

  Lars Hedlin
Stor livskraft! Gillas!
2014-07-03

  Connie
Vacker skildring av livet! Allt liv börjar i mörker!
2014-07-03

  ResenärGenomLivet VIP
Fint och tänkvärt...
2014-07-02

    ej medlem längre
Underbart skrivet! Gillas.
2014-07-02

  Lehva VIP
Vilken livskraft. ..i din text. Härligt:-)
2014-07-02

    ej medlem längre
fint! vackert du målar :)
2014-07-02
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP