Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi är fler..


Du och Jag och Glöden

Glöden rinner genom blodet som ett taktfast mod. Och poesin kommer ur hur våra hjärnor tänker lika, tänker olika. Två hjärtan i samma takt som känner lika, känner olika.

Det finns fler som vi, som fallit sönder. Som krypt genom elden, som rest sig upp bara för att få känna allt igen.

Det stämmer inte alls att brända barn skyr elden eller att tiden läker alla sår. För när det förflutna kommer på besök och inre fördämningarna brister blir poesin ett tryckförband.

Och det finns fler som vi, som fallit sönder. Som krypt genom elden, som rest sig upp bara för att få känna allt igen.

Tonårshjärtat klappar lika odödligt, dunkar lika varmt, som förr. Vi är två själar som förlorat, men rest oss igen. Askan ändrade färg från svart silver till rött guld. Och vi glöder starkare, tillsammans.




Fri vers (Fri form) av Glöden VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-03 21:32



Bookmark and Share


    faneklockan
mycket trevlig text. hoppfull och utan att bli töntig. svår balans. jag gillar
2014-07-04

    ej medlem längre
En text med ord som säger så mycket och med känslor som går rätt in i läsaren.
Länge leve Glöden!
2014-07-04

  louisegirl
Mycket bra skrivet!
2014-07-03

  louisegirl
Mycket bra skrivet!
2014-07-03

    ej medlem längre
Snyggt!
2014-07-03

    ej medlem längre
Tack för denna text!Precis så.. eld och sår, glöd och styrka, tillsammans, vi upplever samma sak. Vi har också rest oss, för andra gången tillsammans, mer sammansvetsade än nånsin.
2014-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Glöden
Glöden VIP