Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Systembolaget!

Vår gode vän stod i systembolagets kö
det var måndag, på lördagen hade han
varit där och köpt sex öl...

När han kom hem var burkarna tomma
i plastkassen, där simmade de andra varorna
omkring i en brun sörja...

Han fiskade upp en ölburk, i mitten på den var
det en lång reva som gick runt halva ölburken...
Han tog upp nästa, likadant med den. Tog upp en till,
samma sak med den, som de andra tre, han sen plockade
upp. Då kom han på att han sett killen som sålt ölen till
honom hade haft mycket besvär med att få bort plasten
från ölburkarna, som de var insvepta i, han hade fått
ta i som sjutton för att få hål på den... Så det var ju
klart att det var då den tunna ölburksväggen gick
i sönder efter allt det trycket den fått utstå!

Detta berättade han för expediten när det blev hans
tur, han hann knappt att tala klart innan han kände
en dunk i ryggen, han vände sig om, en från A-laget
stod bakom honom och sa: -Vad gjorde du med
ölen? -Vilken öl? -Den du sa rann ut i plastkassen?
-Den hällde jag ut? -Ut, är du klok, du hade bara
behövt stoppa ner ett sugrör, så hade fått nytta
av all dricka...

Vår vän han fick 6 hela ölburkar med öl kvar inuti
med sig hem.

Så nästa lördag när han var på bolaget. Då stod det
en kund före honom som klagade på att spriten han
köpt dagen innan den flaskan innehöll bara vatten.
All personal brast ut i skratt och sa, detta var den
billigaste och sämsta bluff de hade varit med om...
Mannen gav sig inte, han sa han betalt för sprit
fick en flaska med vatten och den flaskan var
öppnad... De fortsatte att skratta åt honom...

Då kom det in fler kunder som sa samma sak...

Då drog de öronen åt sig, sa de skulle undersöka
saken... Senare visade det sig att det var bolagets
personal som hade druckit ur den ena flaskan
efter den andra, fyllt de tomma flaskorna med
vatten, ställt dem längst bak i förrådet, men
bara när det var inventering så då stämde ju
allt... Men en gång glömde de ta bort dem
så de åkte in i butiken och blev sålda...







Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-07-04 20:05



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Det var en kille som beställde två
flaskor vodka över disk. När han
fick veta priset, ångrade han sig och
tog upp flaskorna från väskan och
lämande tillbaka dom. Men han bytte och tog två vattenfyllda i väskan!
2014-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt