Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leva nu

Lavendelskog
- får aldrig nog
en vitlöksrad
- blir bara glad
för myntastånd
som odlingsfond
i örtlandsjord.
Så vackra ord!
Det doftar kraft
av flädersaft
en dold berså
med bigarrå
och kaprifol
och blyg viol
som bjuder på
det bin vill nå.

Nu njuter jag
en sommardag
i timjans land
ett Samarkand
med aplarna
och staplarna
av vinterns ved.
Och skogens sved
med kantarell
en stilla kväll
en lycklig stund
i björktrastlund
- då är det väl
för kropp och själ-
Jag lever nu!
Och så gör du!




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-07-12 08:59



Bookmark and Share


  bittemi VIP
Vilket livsbejakande härligt flöde!
2014-07-18

  Minkki VIP
intagande :)
2014-07-13

    ej medlem längre
Som smultron uppå strå
Du diktarhjärta utav få
2014-07-12

  Eva Langrath VIP
Fint fångat nu.
2014-07-12

    ej medlem längre
Mycket fint komponerat!
2014-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP