Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet är en balans mellan positiva och negativa energiflöden som var för sig och i förening påverkar våra levnadsöden ...


Världen är fylld av eländiga skeenden just nu ...

... men det är ingenting
av det som händer
som förändras av
att sådana som jag och du
här och nu ...

... underlåter oss själva
att ta vara på
det relativa lugn som råder här ...

- Så gå ut i solen och njut sommaren
så som sommaren bör och ska avnjutas
när den är som bäst 
och förutsättningarna för att kunna
sig själv unna att få göra det finns ...

Det är väsentligt
inte bara för dig och mig
utan än mer för alla dem
som befinner sig i dessa omvärldsliga
mindre lyckade situationer och skeenden ...

Ty om vi tar vara på det goda
av livet vi har 
och har möjlighet att ta vara på
så kanske vi orkar bry oss om mer
också med avseende på det som i omvärlden sker ...

Och som en bonus
blir det likaså 
att vi själva visar exempel på
att vi förmår
att njuta de förutsättningar vi har
som de andra ej i lika mån har kvar ...

Någonting förutan vilket
vi skulle lämna vår omvärld
fullständigt i sticket ...

- Ty om inte ens vi förmår
att njuta och bruka det goda vi har
vad finns det då för realistiskt hopp
om en bättre framtid alls kvar
för de andra?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-07-12 13:23



Bookmark and Share


  Josi
Carpe diem
2014-07-13

  Ingrid Trolle
Sant och mycket väl
skriftat. Visst är det
en bonus att ha rätt
att njuta av livet.
2014-07-12

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra skrivet...
2014-07-12

  WyS VIP
Bra..närvaro i nuet!
2014-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP