Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ambivalens ...


Inför morgondagens stora begivelse ...

... finns det en hel del
att göra rent praktiskt
men det som mest
tar upp min tid
är de tankar och funderingar
det väcker hos mig ...

Det är inte stort
bara för min son att fylla 17 år
utan så även för mig ...

... Men samtidigt
innebär det faktum
att han blir 17 år
att det bara är 1 år kvar
tills han också är 18 år ...

- Och helt själv 
styra och ställa med sitt liv
utan mitt inflytande får ...

Men lite är det nog också som så
att i motsvarande proportion
till att han närmar sig vuxenlivet
och egen självständighet ...

... så blir det smärtsamt
och obevekligt påtagligt för mig
att tiden går i sig ...

... men att den påverkan tiden 
har inte gör mig speciellt mycket yngre
utan mer allt det onämnbara
känslomässigt betingade
som det innebär med att erkänna 
att det är tvärtom ...

Är inte rädd för att bli äldre
men det är inte någonting
jag allt för ofta vill bli påmind om ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-07-13 16:57



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Känner igen dina känslor...fint beskrivet...
2014-07-14

  Minkki VIP
ta det lite i sänder, bli bara en dag äldre varje dag, då märks det inte så mycket;)
2014-07-13

  bumerang
Läste just om en hundraåring
som bestigit ett berg.
Förminska dig inte.
Vi är generationen som
Ska göra skillnad.
2014-07-13

  Ingrid Trolle
Släpp tankarna på
nästa år! Ingen vet
hur det kommer
att bli. Ibland känns
det som ens barn
aldrig kan bli vuxna,
men vi måste låta
dem och framför
allt lära dem att de
måste stå på egna
ben. Själv är du som
med fina viner, bättre
för varje år.
2014-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP