Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför? Vet ju varför, men nu handlar det faktiskt om mina egna i allmänhet och min yngsta i synnerhet ... Det är liksom inte samma sak som när det gäller andra föräldrar och deras barn ...


Det finns en gräns där det inte längre är ...

... lika charmigt
att se sina älskade små
växa, utvecklas och börja bli
allt mer självständiga som individ ...

Var den går exakt
vet jag inte riktigt säkert
men när jag såg min son
nå den gränsen insåg  jag
åtminstone ungefär var den börjar ...

Tror den går 
vid den tidpunkt 
när jag som pappa får
se mitt barn börja bli
seriöst intresserad av 
det andra könet ...

På ett sätt 
är det charmigt
på alla sätt och vis ...

Men på ett annat
tror jag det skrämmer mig
mer än blott litet grand
att jag ej längre kan skydda honom
mot allt det osäkra och oförutsedda
som intima relationer i allmänhet
men kärleken i synnerhet
för med sig ...

Känner mig just nu
i akut behov av 
ACT-terapi ...

(acceptance, commitment teraphy)




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-07-15 01:01



Bookmark and Share


  genni VIP
Så kan det vara... Vi föräldrar kan bara göra så gott vi kan! Det finns ingen mall hur livet ska vara, men precis som vi gjorde misstag, så kommer även våra barn göra det! Men jag hade och har fortfarande en bra mor. Hon brukade säga "ingen ide att älta om det som varit, nu löser vi de problem som uppstått". Min mor har aldrig dömt mig utan varit där i ur och skur, oavsett vilka vägar jag tagit! Tack för dina rader och jag hoppas att allt blir bra, kram
2014-07-17

  ResenärGenomLivet VIP
De flesta som har barn känner nog på samma sätt...
2014-07-16

  Ingrid Trolle
Vi kan dessvärre inte
skydda dem, vi kan bara
finnas där, när det går
galet - för det kommer
det att göra, eftersom
de måste få göra och
lära av egna misstag.
Du måste släppa taget,
annars kommer du inte
att få lov att finnas där
när du behövs.
2014-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP