Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bimbo

Mina skor klapprar
jag stapplar
och mina vader stramar
för jag har lyssnat på modegamar
och köpt kängor med både klack och platå.
Kan knappt stå
men jag sitter fan så

elegant.

Men nu försöker jag gå,
vinglar förbi en tiggartant
som undrar - kan du avvara en slant?
Kanske två?

Jag blir arg.

"Du får väl samla pant!
Jag ska köpa kvarg
av bästa kvalité
och om jag ska förse
mig med svindyr fläskfilé -
finns inget kvar att ge!"

Kvinnans händer kramar en mugg,
rör sig inte ett dugg,
men hennes ögon skär som knivhugg
en obarmhärtig machete
gräver efter mitt samvete,
efter pengar jag tjänat på arbete
med svetten från mitt anlete,

hennes ögon skäller - gnäller!
Och jag tänker "men är du dum -

eller?"

Jag vänder om som en propeller
nästan att jag smäller
in i mannen som säljer Faktum

han får inget heller!

Han får inget för sina Faktum
han får inse faktum:
att han får inte rum
mellan mig och Konsum,
jag hör
honom inte, han berör
mig inte, STÖR
MIG INTE!

Rör
mig inte
med era äckliga händer,
jag tar en sak i sänder
och först ska jag bleka mina tänder.

Jag ska klä mig rätt,
bli av med allt fett,
bli vacker och lätt...

och sen kanske ni får plats i min budget.

Det är mina behov
som är prio ett,
så ge mig uppskov
från min karma!

Förbarma
er
över min oförmåga att förbarma
mig över er,
spelar ingen roll hur ni ber -
ni kan larma
om er finanskris,
Greenpeace
kan tjata sig varma,

jag är ändå kall som is

Bryr mig inte ett skit om BRIS,
inte om hendebatten
för hur länge kan jag leva på vatten
vakna för sit-ups mitt i natten

innan hjärnan går i loopar?

Ni anfaller i hopar,
men jag lyssnar inte när ni ropar
för trycker jag in nåt mera
kommer jag explodera,
är redan fylld av ett hål,

fortsatt snål

utan nåt att donera,
har inte råd att vara snäll
för enligt sista numret av Elle
och framsidans modell
ska man vara naturell

och jag vet,

jag är för fet
för naturlig skönhet,

men om jag startar en ny diet,
säljer nån bantnings-smet
blir RIK,
blir HET!
Då kan jag lindra min panik
och tysta era skrik
sen när jag är klar,
då kan ni få en krona var,
kanske ett par -
"sen"
är det enda svar jag har kvar,
vill ju inte vara självisk men…
ingen av er är min vän
och vad får jag igen?

Faktiskt inget
så ni har ingen rätt
att titta snett
för detta

är

livet.




Fri vers (Spoken word/Slam) av terrimo
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-07-18 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

terrimo
terrimo