Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kappvändaren

"Så, Therese,
hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?"

Tja,
det beror på vad du vill ha.
Vad är att föredra?
Jag är ett förslag
så välj efter behag!
Bara önska och ta,
jag är mångfacetterad.
Ärligt maskerad,
behändigt dresserad,
allierad
med din högsta önskedröm.
Glöm
allt vad äkthet heter
töm
minnet på min personlighets hemligheter
och låt mig gjutas,
avnjutas,
låt dig omslutas
av ett stycke
svarvat efter ditt tycke.

Det gör mig inte så mycket
att se det som går förlorat.
Jag har redan känslo-horat
mig jagsvag,
sålt mina utmärkande drag
för att tillhöra
så be mig inte klargöra
vad som är jag,
vem jag är på riktigt.
Om det är så viktigt
att veta
så välj du åt mig,
säg åt mig,
säg bara vem jag ska vara
för jag kan inte svara.

Jag tänker att det blir lugnt
med en given fast punkt
så ge mig mening,
ingå förening
med mig,
symbios
med mig,
låt mig slås
ihop med dig,
innan jag förgås,
innan jag går under
av att undra vilka grunder
jag står på

ge mig marken jag går på!

Det spelar ingen roll
vad jag får för roll
bara du håller koll åt mitt håll,
bara du ser
på mig och ler.
bara du tycker om den som kom
den jag blev.

"Lev!"
säger nån,
säger att min jaguppfattning är skev,
kallar mig identitetsdiffunderad,
men jag är bara djupt koncentrerad
på att vara allting alltid,
helgarderad
inför varje individ.
Jag söker sinnesfrid
och fulländning via användning
av andras preferenser som referenser,

så ge mig mina influenser!

Är det så svårt att fatta
att jag skulle uppskatta
att få vara en dörmatta,
att få vara en madrass?
En sån som kommer väl till pass,
en möbel
stoppad med allt som är bra i världen,
fullproppad
av era värden -

för jag. Är. Värdefull!

Det måste jag väl vara,
om än så bara
värderad till existensminimum
i existens?
Det känns
som att vi som är hålrum utan signum,
som glömt vår essens
borde få dispens
i att vara äkta -
för ni andra är väl inte perfekta?

Detta kan väl bara få vara en användbar skavank,
en blank
sida, som ett upprepat tabula rasa?
Torka av mig med en trasa
och börja om på nytt.
Den mig du avskytt
kan bli din bästa vän,
och sen börjar du bara om igen,
jag blir som förbytt,
allt i en,
säg att du älskar mig sen
när jag hittat den rätta!
Det räcker med detta,
lova att inte ersätta
mig,
låt mig stanna hos dig!

Låt mig stanna
hos dig.




Fri vers (Spoken word/Slam) av terrimo
Läst 119 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-07 17:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Världen är full av kappvändare.
De är outhärdliga. Motbjudande.
2021-11-07
  > Nästa text
< Föregående

terrimo
terrimo