Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

växthuseffekten

sssshhhhh
såja,
såja
sverige lilla

ingen vill dig illa

sssshhhhh
var alldeles stilla
rör inte ett finger
fortsätt inbilla
bort larmet som ringer
sshh
det är en synvilla
det är ingen som springer

ingen springer

om nån springer
är det inte bara
du som kan ansvara
kan inte vara
måste bevara
jämvikt, jämnmod

jämnt
jämt

du avstod uppskrämt
en störtflod
inget blod
på dina händer

folkmord i andra länder

inte dina stränder
sssshhhhh
du gör rätt som sänder

tillbaka

hur du än vänder och vrider
tillbaka
till andra tider
tillbaka
till gamla strider

sssshhhhh

du måste ju andas!

tårar blandas
med mascara
(mask-) rosor
blandas
med blåsippor, fara
ssshhhh
ingen fara
för dig, nej

det är. ingen.

fara.

andas in och ut och in igen
det är tufft
min vän
men andas in samma luft
igen, igen.

papperspåsen –
här ta den

vräng om låsen
och släng nyckeln sen
stäng ute syre,
världen,
syrien
sy igen
din mun
och dina ögonlock
blockera allt

koldioxidhalten ökar hundrafalt

aldrig mera kallt
här
i din egen atmosfär
en panikattack
i schack
när du trär
papper över dina gränser
andas i fyrtaktssekvenser
med murar av formulär
våra svenska existenser
och inhemska kultur
instängd i hemsk temperatur
du lever i konsekvenser
i en konstant tropisk skur
ett drunknande djur
vars stamtavla glänser
fångat i en bur
du tar dig aldrig ur

du tar dig


aldrig.
ur.

sshhhhh

sssshhhhh

såja,
såja
hysch nu
hör du vågorna?
gör du?

bruset av de förverkligade farhågorna

du måste acceptera plågorna
ingen vände,
såg åt ditt håll
du brände
dina broar i en viss
id-kontroll
din historiska roll
blir att sjunka som atlantis
en isolerad kuliss
en massgrav
täckt av bräckt hav

men hysschhh

du uppfyllde dina minimikrav

jag vet

du handlade enligt normen
det är bara naturens grymhet:

nu kommer stormen




Fri vers (Spoken word/Slam) av terrimo
Läst 397 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-19 10:22



Bookmark and Share


  Robin V
Starkt!
2016-07-19
  > Nästa text
< Föregående

terrimo
terrimo