Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppsala

Jag är uppvuxen i en stad
Där de unga varar förevigt
Och de gamla dör i förtid
Staden där ingen känner någon
Men alla vet vem man är
Där bussarna går för sällan
Och cyklarna alltid slutar i fyrisån
För på samma gata som studenter sjunger
Sitter hemlösa och fryser
I samma trappuppgång som man röker grönt
Går man med tunga steg hem från jobbet
Där vackra fasader döljer smutsiga människor
Och där alla längtar bort
För att alltid komma hem hit igen





Fri vers av MM
Läst 318 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-18 23:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Utmärkt, jag saknar Uppsala. Bra skrivet.
2014-07-18
  > Nästa text
< Föregående

MM
MM