Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tycker om följande utvecklade variant av vad jag fick höra som barn ... - Det finns inga elaka barn ... Bara trötta, hungriga och kramsjuka barn och alla är vi barn stora som små ...


Allt vi egentligen allra mest behöver ...

... är ej
8 timmars sömn
hälsoriktig kost
och
en regelbunden
motionsrutin ...

Det vi behöver
är kärlek
närhet
tillit och förtroende
inklusion
och
en regelbunden rutin
för att träna vår
empatiska förmåga

och vårt
emotionella inre system
för att vi ska kunna
hantera och bemöta
verkliga problem
och
möjligheter
från situation till situation ...

Ty om dessa ej
alltför prioriterade delar
i våra liv fungerar som de ska
är det mindre som felar
vad avser det som konventionen
talar om är det enda vi behöver ha ...

Sömn, hälsosam kost och motion
enbart på rutin
skapar inga harmoniska individer 
som per vore det något av per automation ...

Ty förutan det jag ovan anger som
allra mest väsentligt för vårt välmående
ger enbart 
sömn, hälsosam kost och motion
intet mer än
känslo-oförmögna kalla

mentalt funktionshindrade
och eller
fysiskt fatalt feta
om än atletiska svin ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-07-19 06:25



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Ja de mesta grundläggande behoven är just att bli sedd, älskad och fysiskt berörd.
Väl valda ord !
2014-07-19

  Ingrid Trolle
Du har så rätt.
Väl uttryckt och formulerat
Att man nu framställer
robotar, som kan utföra
allt hemarbete är ingen
framgång. Det visar bara
hur kallt vårt livsklimat
blivit.
2014-07-19

  WyS VIP
Håller med Dig..."Vart är vi på väg"?
Vi har ett överflöd av materia å tekniki västvärlden ..och fler och fler går omkring som robotar.
2014-07-19

    ej medlem längre
Och har man inte denna utgångspunkt som ovan nämnts, så fungerar inte sömnen heller.
2014-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP