Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

horisont

Över horisonten letar sig ett ljus fram
Varje morgon, över hav och land
Miljoner blickar tittar
Men vart än i världen man ser
Olika drömmar och förutsättningar man hittar
Vad drömmer svensken om när han blickar över vår horisont
Vad har personer i övriga länder för vision och dröm när han eller hon tittar
Samma horisont i alla väderstreck
Men ack så olika förutsättningar, drömmar och mål
Solen går upp oavsett vem som vänder sin blick mot vår horisont
Barn, kvinna, man i lycka, förtryck eller kris
Tänk på det när ni alla tittar!




Fri vers av zamillans
Läst 177 gånger
Publicerad 2014-07-19 08:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

zamillans
zamillans