Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fortsättning på föregående text ''Vad som är negativt och störande i våra liv ...'' Så läs den första texten innan du läser dessa rader ...


Men är det verkligen det här vi vill? (Del 2)


Det handlar om attityd och förhållningssätt,
inte om någon akademisk retorik
kring de filosofiska aspekterna
på etik och moral ...

Nej, det är så mycket svårare än så
att de nödvändiga förändringarna
kring attityd och förhållningssätt 
kunna implementera och utveckla
på varje essentiell nivå ...

Ty kortsiktiga vinster 
är så mycket lättare att förstå
än de oändligt mycket större vinster
vi med förändrade attityder och förhållningssätt
till det mesta i våra liv 
på längre sikt skulle kunna uppnå ...

Tror för egen del
att vi för att kunna komma till rätta
med allt det som blir alltmer fel
med avseende på det jag tagit upp 
initialt ovan här ...

... måste börja på individuell nivå
och se till att våra barn
bättre attityder och förhållningssätt
till det som är mest väsentligt i livet
verkigen får men också får anledning 
till att våga tro på  ...

Ty majoriteten som är den
som oavsett styresskick
definierar det mesta 
av det som i vår verklighet
faktiskt nu och här 
är det som vi 
har att förhålla oss till
oavsett vad vi på individuell nivå
må tänka och tycka eller så vill ...

... består av enskilda individer
av alla de slag
till och med sådana
som du och jag ...

Så det medför att
det här med
hur vi är mot varandra
påverkar förutsättningarna för
det vi förmår att ge
till våra älskade små
av allt det de behöver 
för att själva när tiden går
en dag kunna välja
vilken majoritet 
de vill summera sig till som individ ...

Så som den iakttagare jag är
och har varit som individ
här där jag ännu står och iakttar 
vad som händer och sker 
men också varför 
om än en liten bit härifrån 
alldeles bredvid  ...

... hoppas jag att det 
finns några fler
som läser 
vilka förmår att se
vad det är för insikter
det jag här ovan förmedlar
syftar till att ge ...

- Oavsett om det når fram eller ej
så var och är det väsentligt för mig
att åtminstone försöka nå fram till dig ...

- Att inte ens försöka vore helt otänkbart för mig ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-19 19:06



Bookmark and Share


    Om
fint
2014-07-24

  Lärling
Håller med dig. Bra förmedlat.
2014-07-19

  Ali D VIP
Sant all förändring kommer inifrån inte utifrån o som jag ser det handlar det om att nå hjärtat inte hjärnan för det är där förändringen måste ske det är iaf min vy på det hela

Att inte ens försöka ...

nej vi måste försöka nå fram till varandra men då måste vi som du säger börja med oss själva vi får ingen färändring "serverad" inte ens av Gud



Ha det

Ali
2014-07-19

  Ingrid Trolle
håller helt med.
Det är dags att
lägga om rodret.
2014-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP