Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Små barn små bekymmer ...


Att vara och finnas till ...

... för dem man älskar
vilka står en allra närmast
är inte alltid helt okomplicerat
och för det mesta stundtals
synnerligen varierat 
oplanerat och osorterat
till synes omöjligt att hantera ...

Men likväl
finner man nästan alltid
en lösning till slut ...

Trösten, närvaron
och att bara lyssna
tillsammans med tilliten
man byggt upp genom åren
lindrar i alla fall smärtan
om än det inte förmår
att läka alla såren
som livets outgrundligheter
på vägen mot självständighet
för ens älsklingar ständigt sår ...

Men ibland räcker man inte till
hur mycket man det än
önskar och vill ...

Då handlar det mer om
att inte ge upp
samla ihop allt det trasiga
som uppstår inom 
när ens älskade små
som börjar bli stora
inte så bra som man önskat mår ...

... och visa att man står kvar
och för dem finns till
ännu lite till ...

Oavsett ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-07-20 18:47



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En gång förälder, alltid förälder... oavsett hur stora barnen än blir...
dina ord känns igen...
2014-07-21

    Om
fint
2014-07-21

  WyS VIP
Närvaro så viktigt!
2014-07-20

  Ingrid Trolle
Kärleksfullt och ömt.
Det är svårt att vara för-
äldrar. Vi kan aldrig
skydda dem för vad
de upplever, men vi
kan, som du skriver
finnas där för våra
barn
2014-07-20

  Alva Johnsson VIP

Din text speglar en kärleksfull och god far, precis som alla barn skulle få lov att ha, men tyvärr är det inte så för alla.
2014-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP