Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En helt vanlig dag hemma hos bonden


Medan fåglarna kvittrar så vackert i träden
går bonden in med den torra veden
För där står gumman hans och knådar på degen
För här ska bakas
Här ska det smakas av ny bakat bröd
Bröd så god och söt
Så vedugnen är nu full med en massa glöd

Medan drängen är ute med traktorn på ängen
så ligger bondkatten hans hemma
och latar sig i sängen för att till kvällen gå ut och ströva
omkring den gamla vanliga svängen
I jakt på en råtta eller två
Så den råtta som vågar sig in på den här bondgården
kommer att få sig ett himla sjå
För den här katten är det ingen råtta som kan rå sig på
Tro mig
Det är bara så

Pigan hjälper husmor så gott det går med baket medan
röken från den öppna eldstaden sipprar ut
från skorstenen uppe på taket
Och fy fan vad gott det luktar i köket
För där ligger nu nygräddade bullar och bröd
på det kalla kaklet
Och vad gott det ska bli att få smaka av dessa godbitar
Ja, det är helt taget
Så det är såhär det ser ut hos bonden en helt vanlig dag
helt naket...

Ken Cassel
23/7-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 178 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-23 14:52



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tur att det finns bönder, hur skulle det annars se ut...inget mjöl, inget kött mm...ja, det är bra att det finns människor som älskar att jobba som bönder...
2014-07-24

  anits VIP
Det låter idylliskt Ken, bra skrivet. Så upplevde jag det aldrig att det var hos mig, det var slit från morgon till kväll, det fanns ingen dräng eller piga som kunde göra jobbet lättare.
2014-07-24

  Eliza-69
Härlig text
2014-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel