Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var jag nu fick detta flöde ifrån ... Ingen aning! Eller kanske lite ändå ... Låter tiden få den att mogna till så kanske det faktiska syftet så småningom kanske mer tydligt framgår ...


Om varför jag tilltalas så mycket av brandfacklor ...

... finns det en hel del att förtälja ...

Nöjer mig dock
av hänsyn till mina läsare
och era begränsade resurser av tid
till att krasst konstatera ...

... att jag själv
redan sedan
tidiga tonåren
av någon outgrundlig anledning
mer som regel än som undantag
inte blott uppfattats som
utan med min blotta närvaro
så ock kommit att bli 
en brandfackla 
som väckt såväl positiva 
som mindre positiva känslor
 i de sammanhang där 
kontroversiella ämnen 
legat under ytan och riskerat att komma till liv ...

Har dock kommit att förlika mig
med denna benägenhet 
då 80/20-regeln 
gällt för utfallet i normalfallen ...

Det vill säga 80 procent
har lett till positiva utfall
och blott 20 procent 
har resulterat i någonting annat ...

Men oavsett vad jag själv vill
så är vissa saker i universum
sådana jag ej kan förändra
så länge jag finns till ...

Min förhoppning är dock
att jag lyckas fokusera
mer på det som verkligen är det relevanta
och inte hänfaller till 
att låta mig förledas ägna min tid
åt det som mer hör till det sekundanta ...

Vet dock att Universum
söker finna den rätta för mig
då det skulle begränsa och lindra
den inverkan och påverkan
min existens henne förutan har
på alla de andra dig
som inte är tänkta
att vare sig vara eller bli
den som är den rätta för mig ...

Någon brandsläckare 
är dock ej nödvändigt
för att kunna vara i samma
sammanhang som mig ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-07-23 20:13



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Jag har en pulversläckare i näven var gång jag läser dina brandfacklor;)

Kram Peter
2014-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP