Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland lyckas vissa människor trycka på de knappar som triggar och river upp saker och ting man helst bara vill förtränga för att orka med kampen för dagens överlevnad ...


Om det inte vore för hur jag känner ...

... det inom mig 
just nu ...

... så skulle jag 
sätta ord på en hel del
ingen ens vill tro på
att det kan förekomma
eller försiggå
i den verklighet 
som råder
här på den Jord
vi alla och envar lever på ...

Vägen till helvetet
brukar sägas vara beströdd
av goda föresatser ...

- Det är lite för att 
ta udden av 
en del av det som skrämmer
med den dumhet 
vi ofta av obetänksamma drabbas av ...

Problemet är
egentligen inte de fall
som ovan nämnda
talessätt syftar på ...

... Nej, det som
är det verkliga problemet
med de goda föresatser
vägen till helvetet
ofta är beströdd med är ...

... när de goda föresatserna
är medvetet uträknade 
och strategiskt planerade
men maskeras på ett trovärdigt sätt
som om vore de goda i grunden ...

Något vi vanligen kan le åt
lite lätt sorgesamt och beklagande
så länge vi inte själva är berörda ...

Tyvärr så är den mindre goda
varianten det som såväl
fyller som inramar kanten
kring allt det som förorsakat
all den skada, smärta och tysta lidande
som direkt och indirekt drabbat
dem jag allra mest
älskar, bryr mig om och tycker om ...

De som alltid varit 
är
och så för all framtid
kommer att vara 
de allra väsentligaste för mig
oavsett till vad jag för övrigt
är bunden till för stunden ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-07-25 00:25



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Mycket snat
och värt att
begrunda
2014-07-25

    Om
När någon har det svårt, så är det svårt just för den. Ingen kan bestämma om det är rätt eller fel...
2014-07-25

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det finns alltid nåt gott,som för något ont med sig,och omvänt...
2014-07-25

  Magica VIP
Tänkvärd.
2014-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP