Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ilskan Ursäkten.

Jag vet precis hur du låter
då du inte längre klarar av trycket
tvära arga spottande ord
och en flaska pisang i havet
den rikssvenska accenten förstärks
från den finlandism den hunnit bli genom åren
och din ilska är som ingen annans
över hur det blev såhär
hur du blev såhär
och föraktet mot din omvärld bara osar
vi var yngre då
och jag minns hur dina
kalla vita hårda knytnävar
hundra gånger
knipit om mina
skakande trävande
för starka så det kändes
men för svaga för att märkas
i det mörker du kämpade emot
och jag antar att det bättrat sig
att du bättrat dig
och jag antar att jag inte heller hjälpte till
där jag stod med mina ord och mina läppar
sjunkande bland besvikelser och skuld
och du har hittat någon du trivs med
som du kan leva med
andas intill
och jag vet inte om du ännu
bär på det där hatet
och om hon får ta emot
allt du kastar
gastar
åt hennes håll
eller om det alls ens finns kvar
men jag ber om ursäkt för allt
det som jag förorsakat
för de år av skit som jag skapat
då jag mest bara ville älska dig.





Fri vers (Fri form) av Ruterdam
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-25 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ruterdam
Ruterdam