Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns så mycket på detta tema att skriva om - Detta är bara en liten om än rätt väsentlig detalj i ´det stora hela som jag med dig som läsare vill dela ...


Vissa goda råd ...

... har vi ej råd
att följa ...

Som praktexempel är
när du råkar ut 
för någon som
nästan dig
fullständigt förgör ...

Men som samtidigt är
den som en stor del
av ditt liv såväl känner
och därför kanske avgör ...

Tror det är fler än jag
som fått höra efteråt
att jag ändå ingenting
kan göra för att någon
upprättelse kunna få ...

Med åtföljande råd
att hålla tyst 
och inte berätta för någon
om det som skett
eftersom det bara
skulle för dig själv 
komma att gå snett ...

När någon säger så till mig
väcks en gruvlig vrede inom
som får mig att omgående
se till att informera
var och en av alla dem
som jag blivit rådd
att inte berätta om
vad jag blivit utsatt för
och av vem ...

- Det har varje gång
utan något som helst undantag
undanröjt varje sådan
fortsatt handling 
från den som rådde mig
att vara tyst om dess tilltag ...

- Men varje gång
jag varit för svag och orkeslös
efter det som jag blivit utsatt för
och för stunden förlorat
den självkänsla jag normal har
och därför valt att förtiga det som hänt ...

... har den som gjorde
allt det som den inte borde
utan undantag med än värre 
tilltag mot mig återvänt ...

Och då dessutom använt

min tidigare tystnad
mot mig
som att jag haft anledning till
att dennes tilltag dölja ...

Så därför är min rekommendation
till den som råkar illa ut
och får rådet att hålla tyst
och se till att det inte 
till någon annan kommer ut ...

... att utan dröjsmål
se till att informera så många 
som det bara går och några till
men också att be om stöd
för att göra en anmälan
som förebygger
att den som står bakom tilltaget
någonsin mer något sådant längre vill ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-07-28 06:22



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP

Stark är den
som vågar stå för det rätta.
2014-07-29

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Men när rättvisa måste köpas för pengar.....
2014-07-28

  Ingrid Trolle
Klara och goda råd
för förhindrande att
andra råkar lika illa
ut.
2014-07-28

  Angela Bohlin VIP
"tummar och tår upp"
2014-07-28

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2014-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP