Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bag a´ tell...

Ryggsäcksfolk
jag gör mig till tolk
för resenärer som ser er
som så glada framåtstickare
men inte alls som några tillbakablickare
för ni borde ha mera koll
vad er stora boll
bakom er spelar för roll
när ni Herre som Madame
i tågträngseln tar er fram
bollen är ibland större än er
vad som bakom er sker
ni alltför sällan ser
men där blir det smäll och puff
och ibland en rivande knuff
ryggsäcken tycks alltför tuff
ibland är den sönder
för under den
hänger då och då en trasig spiral ner
då fasthakning
lätt i andras plagg sker
en del har t o m gått i sönder
vad vi vill, är bara att säga till:
Vänd er blick bakåt mer!






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-08-01 08:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt